Hoi mijn naam is angela Ruim 2 jaar geleden gestopt met roken (1pakje Camel p/dag), van de ene op de andere dag, met de E-sigaret. Heb deze nog ruim 9 maanden gebruikt om af te bouwen. Het heeft mij geweldig geholpen. Heb geen sigaret meer gerookt. Ik kan dus oprecht vertellen, dat de E-sigaret voor mij een geweldig hulpmiddel is geweest. Natuurlijk is het niet gezond, maar het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik rook vrij ben. Dit neemt niet weg, dat ik tot op de dag van vandaag mijn sigaretten mis. Na het eten, bij de koffie, bij de wijn, en na flinke inspanning. Bij mijn schoonzus heeft dit 18 jaar geduurd. Ik ga na het eten met mijn man naar buiten, (wij hebben altijd buiten gerookt) om de rook van zijn sigaret op te snuiven. Hoezo verslaafd? Ik heb met mijzelf afgesproken, dat ik weer mag roken als ik 80 wordt, en er dan nog steeds behoefte aan heb. Mijn lichaam is volgens mijn huisarts nog steeds aan het ontgiften. Sinds ik stopte met roken ben ik hees. Waar ik vroeger (met 1 pakje Camel per dag) op professioneel niveau zong, is mijn stem nu veranderd in een versie van Bonnie Tyler.

Écht waar! Daarnaast heb ik ineens Psoriassis kado gekregen, waar de meeste ex rokers ineens een ‘stralende huid’ menen te hebben. Ik proef niet beter, ruik niet beter, heb vaker hoofdpijn en ben voortdurend moe. Een paar maanden na het stoppen, heeft zich bij mij een’burn-out’ geopenbaard waar ik dik een jaar last van heb gehad. Verhalen van mensen die ‘ineens’ fit zijn en zich ‘nog nooit zo goed hebben gevoeld’ neem ik daarom altijd met een flinke korrel zout. Maar goed, al met al, ik was als de dood om die ene ziekte te krijgen. Die kans is nu procentueel behoorlijk afgenomen. Ik ben trots op mijzelf dat ik nog steeds gestopt ben. In tegenstelling tot wat ik ruim 2 jaar geleden van plan was, heb ik van mijn ‘Camel/kaugom/aansteker’-besparing nog geen Chanel tas gekocht. In plaats daarvan heb ik samen met mijn man een prachtige reis gemaakt. Kijk, dat voelt super goed! Ook ben ik blij dat ik niet meer mijn dag start bij de benzinepomp om een naast een bak koffie ook een pakje Camel, stimorol & aansteker (altijd kwijt) te moeten kopen. Resumé, ik ben blij met de E-sigaret! Hij heeft me geweldig geholpen tijdens het stoppen.

brandysmoke.nl

Frits Dejong Tips voor vapen