Er zijn verschillende soorten maskers beschikbaar die u kunnen helpen de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

N95 en KN95 maskers of ademhalingstoestellen

Wanneer benodigdheden beschikbaar zijn, kunt u overwegen een N95-masker of gasmasker te dragen als u in contact komt met grote aantallen mensen of een verhoogd risico loopt op een ernstige ziekte. NIOSH-goedgekeurde N95-ademhalingstoestellen met het label “chirurgisch” of “medisch” moeten prioriteit krijgen voor personeel in de gezondheidszorg. N95- en KN95-maskers moeten goed zijn aangebracht. Hoewel ademhalingstoestellen mogelijk in kleinere maten verkrijgbaar zijn, zijn ze meestal ontworpen voor gebruik door volwassenen op het werk, dus ze zijn niet getest voor algemeen gebruik bij kinderen.

Maskers bieden een alternatief voor N95-ademhalingstoestellen en worden aanbevolen voor niet-gezondheidszorgomgevingen voor niet-medisch gebruik. Mensen met een verhoogd risico op COVID-19-ziekte, leraren, personeel en andere volwassenen in de binnen schoolomgeving geven misschien de voorkeur aan mondmaskers. Niet alle mondmaskers voldoen aan de vergelijkbare vereisten voor mondmaskers. Zoek een betrouwbare bron om maskers te kopen. Gebruik geen mondmaskers met uitademventielen omdat deze het virus kunnen laten ontsnappen.

www.medisch-mondkapje.nl

https://dgmondmaskers.nl/

Frits Dejong gezichtsmaskers voor bescherming